Çerez Örnek
canlı destek
Ege Üniversitesi İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Arslan Konferans Salonu’nda “Atatürk, Cumhuriyet ve Altınordu Futbol Kulübü’nün Dünü - Bugünü” konulu panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Özgün’ün yaptığı panele, Başkanımız Seyit Mehmet Özkan ve Altınordu Futbol Kulübü tarihçisi Kenan Akseki konuk oldu. Panele, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vekili Prof. Dr. Cengiz Metin, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Dekan Vekili Prof. Dr. Eşref Abay, Altınordu Kulübü İcra Kurulu Üyemiz Ali Ergöçmez, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Panelde konuşan Özkan, 2012 yılında Altınordu’lu olduğunu belirterek, “Başka bir kulüpten Altınordu’ya geldik. Altınordu tarihini sonradan okudum. Ama Altınordu ile ilgili çok şey öğrendim. Kurucu başkanımız Süleyman Eczacıbaşı kulübümüzün kuruluşundan önce İzmir’de çok sevilen bir isim. Fakirlere yardım ediyor, onlara ücretsiz olarak ilaç veriyor. Böyle bir kurucu başkana sahip olmaktan dolayı onur duyuyorum” dedi.
 
 
BARIŞCIL KULÜP
Öğrencilerin sorularına cevap veren Başkan Özkan, Altınordu’nun barışcıl bir kulüp olduğuna vurgu yaptı. Öğrencilerden gelen “Önümüzdeki 5 yıllık süreçte planlarınız nedir?” sorusuna cevap veren Özkan, yaptıkları işin öncelikle bir sosyal girişim olduğunu ve bu yönden diğer kulüplerden farklı olduklarının altınız çizdi. Başkan Seyit Mehmet Özkan şöyle konuştu: “Biz proje kulübüyüz. Hatta sosyal girişimiz. Kar amacı gütmeyen kazandığını bulunduğu sektöre harcayan bir yapıyız.
 
Futboldan kazandığımızı yine futbola ve futbolcuya yatırım yapıyoruz. Futbol benim çok iyi anladığım alanlardan bir tanesi. Türkiye’de bir ‘Don Kişot’luğa soyundum. Ülkemizde maalesef hiç kimse futbola yatırım yapmıyor. Herkes başarı odaklı. Bu işe başlarken bu kadar zor oluğunu düşünmüyordum. Bu iş insan odaklıymış ve insan odaklı iş de en zor işmiş. Bunu 5 yıl sonra anladım. Bizler bu toprakların çocukların spor yaptırmayı, sporu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Sporu seven gençlerimizden de üst düzey sporcular oluşturmak istiyoruz.”
 
 
 
FUTBOLCU İHRAÇ ETMELİYİZ
Kendileri için yetiştirmenin çok önemli olduğunu ifade eden Özkan, öğretim üyelerinden gelen “Altınordu futbolcular Avrupa’yı hedefliyor sözünü açıklar mısınız?” sorusuna da cevap vererek, “Yarışmacı değil yetiştiriciyiz. Misyonumuz içinde yetiştirmek kelimesi çok önemli. Türkiye’de yetiştirmek kelimesi üzerinde duran, düşünen yok. Küçücük Hollanda neden Türkiye’den daha fazla ihracat yapıyor? Aynı durum futbolcu için de geçerli. Dünya futboluna çok önemli isimleri ihraç ediyorlar. 80 milyon vatandaşımız, 30 milyon gencimiz var ve bu gençlerimizi hiçbir sektörde kullanamıyoruz. Biz ihracat yapmalıyız, futbolcu yetiştirerek ihracatını yapmalıyız. Çağımızın gereği bu. Brezilya'nın ihracat kaleminde futbolcu ihracat dilimi var. Onlar için çok önemli bir kaynak. Bizler de Altınordu’da bunu yapmak istiyoruz. Oyuncularımızı yetiştirerek Avrupa’ya göndermek istiyoruz. Baktığımızda İngiltere, Almanya gibi ülkelerden 40 yıl gerideyiz. Bakü’den ise 25 yıl ilerideyiz. Bu iş en alttan başlıyor. Altınordu olarak 6 yaşından itibaren oyuncu yetiştirmeye başlıyoruz. Ağaç yaşken eğilir. O yüzden bizim önceliğimiz oyuncu yetiştirmek” dedi.
Altınordu Futbol Kulübü tarihçisi Kenan Akseki ise Altınordu tarihini anlatan video ve fotoğraf gösterimleriyle Altınordu tarihi ile ilgili önemli bilgileri öğrencilerle paylaştı.
 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ